Even voorstellen: Jaco van der Horst

Jaco van der Horst is een ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn vader bouwde hij ruim 20 jaar aan het bedrijf ConCord Remarketing, waarvan de laatste 11 jaar zelfstandig. Sinds 2020 is hij accountmanager/consultant bij BSV. Hoog tijd dat hij zich aan diegenen die hem nog niet hebben ontmoet, even kort voorstelt.

“Na de overname van ConCord door BSV is er heel wat veranderd. Zo heb ik meer tijd voor mijn gezin en tijd om BSV te helpen bouwen aan een mooi bedrijf. Nadat ik het zelfstandig ondernemerschap heb losgelaten was het wel even wennen in mijn nieuwe rol als werknemer in plaats van directeur. Inmiddels voel ik mij prima in deze hoedanigheid. Ik vond het ook lastig om dingen los te laten en soms ook om knopen door te hakken. Als zelfstandig ondernemer had ik vaak het gevoel dat ik te veel afhankelijk was van de keuze van anderen.”

Dagelijkse drijfveer

“IT is altijd in beweging en uitdagend. Ik kijk uit naar uitdagingen om klanten te helpen bij het oplossen van een probleem of het verbeteren van hun IT-omgeving. Ik help hen graag succesvol te zijn in de branche waarin zij werken. Ik zie mijzelf graag als partner met een wederzijds respect voor elkaars drijfveer en het vertrouwen om elkaar tot het uiterste te ondersteunen. Dat hoeft zeker niet altijd 100% serieus te zijn, ik houd ook zeker van een grap op zijn tijd.”

Jip en Janneke

“Ik zie dat klanten niet altijd weten welke investering zij moeten doen omdat zij weinig inzicht hebben in het gebruik van ICT in relatie met de werkwijze van hun personeel. In dat geval zit ik graag naast de klant om hen zoveel mogelijk te begeleiden in de keuze en ontwerp. Niet altijd technisch praten in de wetenschap dat de klant de ICT-taal niet altijd spreekt. Gewoon Jip en Janneke.”

Wat is er in je vakgebied veranderd? “ICT is vaak een hulpmiddel. Bij onjuist gebruik kan het ook een risico vormen. Het is belangrijk dat BSV samen met de klant vooraf tijd neemt om in te schatten op welke vlakken verbeterd moet worden om daar vervolgens een passend ontwerp voor te maken. Het lastige van een uitgebreid voortraject is de tijd die daarbij komt kijken. Tegenwoordig treed je al op als consultant in advies en ontwerp. In mijn ogen zijn dat eigenlijk ook al projecturen.”

Aanspreekpunt

“Mijn ambitie is beloftes na te komen over de resultaten en het tijdpad dat nodig is om deze te bereiken. Als iets niet haalbaar is moet dat ook gezegd kunnen worden. In de praktijk ben ik altijd het aanspreekpunt voor problemen en oplossingen gedurende het traject. Iemand die je kan vertrouwen dat het goed komt En als iets goed is opgeleverd, wil je dat ook graag terug horen. Daar doe ik het uiteindelijk voor!”

Jaco van der Horst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *